14 Aralık 2010 Salı

Vicky Cristina Barcelona

Gösterim Adı: Barselona, Barselona
Yıl: 2008
Yönetmen: Woody Allen
Oyuncular: Javier Bardem, Scarlett Johansonn, Penelope Cruz, Rebecca Hall


Ünlü oyuncu kadrosu ve iddialı konusuyla dikkatleri üzerine çekmiş, Amerikalı ünlü yönetmen Woody Allen'in konusu New York'da geçmeyen ender filmlerinden.

Vicky(R.Hall) ve Cristina(S.Johansonn), Birleşik Devletler'den İspanya'nın estetik şehri Barcelona'ya yaz tatilini geçirmek için gelir. Burada bir resim galerisinde, cinsel fantezilerini dışarı vurmaktan kaçınmayan ressam Juan Antonio (J.Bardem) ile tanışırlar. Özgüven konusunda master yapmış Antonio'nun cesareti ilk olarak Cristina'nın dikkatini çeker. Bu dakikadan sonra karmaşık ilişkiler ağı başlayacaktır.

Kanımca Woody Allen, No Country for Old Men'de Javier Bardem'in oyunculuğunu beğendi ve kendisini seksi yıldızlarla seviştirmek için böylesine sığ bir senaryoya sahip filmi çekti. Gerçek hayatta bayanların saygı duyacağına inanmayacağım grup sex fantezilerini bu filmde izleyenlere anlatmış. Çoğu kesim tarafından da takdirle karşılanmış. Kanımca ekstra hiçbir özelliği olmayan, başarısız bir film. Barcelona şehrinin güzelliklerini bile anlatamamış. Kaldı ki filmin ilk kısımları Oviedo'da geçiyor. Penelope Cruz'un oyunculuğu dışında benden geçer not almayı başaramamıştır.

Filmin IMDB puanı: 7.3
Benim puanım: 5.5
Toplam Hasılat: 30 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar: En iyi yardımcı kadın oyuncu(Penelope Cruz)

- Altın Küre: En iyi komedi/müzikal film

- Altın Küre(adaylık): Komedi/Müzikal dalında en iyi aktör (Javier Bardem), Komedi/Müzikal dalında en iyi kadın oyuncu (Rebecca Hall), Komedi/Müzikal dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu (Scarlett Johansonn)

Toplamda 19 ödül & 28 adaylık

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder