19 Aralık 2010 Pazar

Funny People

Gösterim Adı: Matrak Adamlar
Yıl: 2009
Yönetmen: Judd Apatow
Oyuncular: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana


Lösemi hastası olduğunu öğrenen komedyen George Simmons (A. Sandler), son zamanlarını içinde yaşadığı havalı malikaneden dışarı çıkarak, daha önce hiç edinmeyi beceremediği arkadaşlıklar edinerek ve bir yandan da stand-up işlerini hiç espri yapacak durumu olmamasına rağmen yürüterek geçirmek istemektedir. Tesadüfen tanıştığı, arkadaş çevresiyle kendi çapında stand-up ve komedi yazarlığı yapmaya çalışan Ira Wright'dan kendisine espri konusunda yardımcı olmasını ister. Aslında amacı sıradan insanların yanında kendini daha iyi hissetmektir...

Film isminin yaratacağı izlenimden daha çok drama içermekte. Komedisini de komik olmama ve bilerek ayarlanmış olmasına rağmen aşırıya kaçmış derece cinsel organ esprileri üzerine kurmuş. 40 Yıllık Bekar gibi safi komedi olan bir filmin yönetmeninin ellerinden çıkmasına rağmen yer yer duygusal sahnelere de sahip bir yapım. Bu aralar kariyerinin sonlarına yaklaşmış ünlü oyuncularda sanki kendi hikayesini anlatıyormuş edasına sahip filmlerde oynadıklarını görüyoruz. Umarız Adam Sandler'ın kariyeri daha uzun yıllar devam eder, bizi filmlerinden mahrum etmiş olmaz.

Everybody Loves Raymond'daki Raymond, Eminem ve RZA gibi ünlü suratların da yer aldığı filmde görsel sanat dünyasına da bir dünya göndermeler yer almakta. Dakika geçmiyor ki bir filme, bir karaktere ya da bir şarkıya atıfta bulunulmasın. Bu konuda metni iyi yazılmış bir film diyebiliriz. Fakat konu bütünlüğü konusunda sıkıntısı bulunmakta, nedenini de filmi izlemeyenlerin okuyabileceği ihtimaliyle söylemek istemiyorum.

Filmin IMDB puanı: 6.8
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 50 milyon $ (sadece ABD)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Adam Sandler filmde yapmak durumunda kaldığı bel altı esprileri yüzünden pişman olmuş.

- Everybody Loves Raymond göndermesi yönetmenin 3 filminde de var.

- Ira'nın senin için playlist hazırladım deyip George'a dinlettiği 3 şarkının da sahibi kanserden gitmiştir. (Bob Marley - Patrick Swayze - Warren Zevon)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder