4 Aralık 2010 Cumartesi

Due Date

Gösterim Adı: Git Başımdan
Yıl: 2010
Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Juliette Lewis


Son yılların en iyi komedilerinden Hangover'ın yönetmeninden ve oyuncusu Zach Galifianakis'ten eğlenceli bir yol filmi. Bu sefer Robert Downey Jr.'ın da katkılarıyla...

Peter Highman (Downey Jr.) karısının doğum anına yetişmek için iş sebebiyle bulunduğu Atlanta'dan Los Angeles'a yetişmek üzere yola koyulur fakat bu yolu vurdumduymaz ve orjinal bir kişilik olan Ethan Trembley (Galifianakis) tarafından uzar ve çekilmez bir hal alır.

Hangover'daki karakterine benzer bir rolü üstlenen Galifianakis kuşkusuz filmin gülme kaynağı olmuş. Bu adamın gerçek hayatta da bu tarz bir tip insan olduğundan şüphe duymaktayım. Robert Downey ise sinemaya çok yakışan bir yüz, son zamanların da en iyi oyuncularından birisi.

Yol hikayaleri oldum olası hoşuma giden bir tür olmuştur. Bunun yanına gerçek hayattan göndermeler ve cesur sahneleri (esrar sahneleri) katarsak ortaya seyir zevki yüksek bir film çıkmış diyebilirim. Eksik olan bir kaç unsuru olabilir, bunların başında da bazen olayların hızlı ve sebebsiz gelişmesi diyebiliriz. O kadar kusur kadı kızında da olur diyoruz.

Hangover'ın soundtrackinin yanında bu filmin müzikleri biraz gölgede kalmış. Yalnız Pink Floyd'un Hey You şarkısının kullanıldığı bir sahne var ki, tek başına yeter diyebiliriz. Onun dışında Ice Cube'un Check Yo'self şarkısı da filmin ana teması olmuş.

Filmin IMDB puanı: 7.0
Benim puanım: 8.0
Toplam Hasılat: 80 milyon $ (gösterim devam ediyor)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder