7 Aralık 2010 Salı

Moonwalker

Gösterim Adı: Ay Dansı
Yıl: 1988
Yönetmen: Jerry Kramer
Oyuncular: Michael Jackson, Joe Pesci


Michael Jackson'ın kariyerinin zirvesindeyken belki de servetine servet katmak için çektiği (yapımını üstlenip oynadığı) müzikal film.

"A movie like no other" gibi bir iddia ile izleyenlere hitap ederek beklentileri yüksek tutsa da, sinema açısından sınıfta kalmış, sadece Michael'ın şarkıları ve dansları için kendisini izlettirmeyi başarmış bir film. Açıkcası kurgu ve senaryosuna bakılırsa film sıfatından çok müzikal ya da uzun metrajlı klip dememiz daha mantıklı olur.

Man in the mirror ile giriş yapan filmin ilk bölümünde Michael Jackson'ın listeleri sarsmış şarkılarından bir geçit izliyoruz. Kronolojik olarak, çocukluğundan Bad albümüne kadar olan şarkıları kesitler halinde dinlemiş oluyoruz. Daha sonra yarı gerçek yarı çizgi sahnelerin olduğu kovalamaca sahneleri başlıyor. 80'lerin sonu 90'ların başında çocuk olanların da TV'de denk gelmiş olma ihtimalini düşünürsek, en çok bu sahnelerin akıllarda kaldığını söylemekte fayda var. Speed Demon, Leave me Alone (bu şarkının klibi bu filmdeki sahnesidir) gibi şarkılardan sonra Smooth Criminal bölümü karşımıza çıkıyor. Kötü adam rolünde Joe Pesci'yi izlediğimiz bu bölüm filmin konuya sahip tek bölümü diyebiliriz. Tabi ki Michael bu bölümde kulağa ve göze hitap ederek, filmin tüm o olmamışlıklarını bir anda siliyor.

Filmin IMDB puanı: 5.3
Benim puanım: 6.0
Toplam Hasılat: ?


Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder