3 Aralık 2010 Cuma

The Last Airbender

Gösterim Adı: Avatar Son Hava Bükücü
Yıl: 2010
Yönetmen: M.Night Shyamalan
Oyuncular: Noah Ringer, Dev Patel



Piyasaya çıktığı sırada James Cameron'ın Avatar isminin hakkını almasından dolayı adına Avatar ismini koyamayan, aslında koymadığı kadar da varmış dedirten, yüksek derecede kalitesizlik içeren bir anime uyarlaması.

Animelerin ve animasyonların zaten iyi gelir getirdiği şu sinema çağında, kendisine esaslı bir hayran kitlesi yaratmış başarılı bir çizgi filmi alıp, onu üstün körü inceleyip (belki de 1-2 bölümünü izleyerek) bu şekilde başarısız bir şekilde beyazperdeye yansıtmak sana yakışır bir şey değildi Shyamalan.

Filmde ilk göze batan şey, berbat derecedeki oyunculuklar olmuştur. Orjinaldeki karakterlere benzemedikleri gibi, kendisine verileni de düzgün yansıtamayacak yetenekte kişilere yer verilmiş. Ayrıca kendi memleketinden bu kadar oyuncuyu, yani bu kadar Hintliyi bu filme sokmanın anlamı nedir çözemedim açıkcası. Onun dışında kurgu da tatsız olduğu gibi sadece görsellikten biraz puan kapmış diyebiliriz. Büküş sahneleri yerindeydi, her ne kadar büküş yapmak için dansa girişiyor olsalar da.

Kısaca başarısız bir uyarlama, kötü oyunculuk diyebiliriz bu film için. Belki yıllar sonra başka bir projede hak eden kişilerin ellerinde tekrar can bulur.

Filmin IMDB puanı: 4.3
Benim puanım: 5.0
Toplam Hasılat: 224 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- 150 milyon dolara çekilmiştir.
- Oyuncu Dev Patel de filmde oynamasına rağmen bir kaç sahne hariç filmi beğenmediğini belirtmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder