10 Ocak 2011 Pazartesi

Saturday Night Fever



Gösterim Adı: Cumartesi Gecesi Ateşi
Yıl: 1977
Yönetmen: John Badham
Oyuncular: John Travolta, Karen Lynn Gorney


John Travolta'ya dünya çapında bir ün kazandıran, dönemin adeta bir aynası olan, disco topu kıvamında bir film.

Tony Manero New York City'de yaşayan İtalyan asıllı bir gençtir. Çalıştığı nalburda kazandığı paralarla Cumartesi günlerini arkadaşlarıyla discoda geçirmekte, mükemmel dans yeteneğiyle herkesin beğenisini toplamaktadır. Dans partneri olarak seçtiği palavracı hatunla da yaşadığı ilişki ile renklenen film müzikleriyle de insanı mest eder nitelikte. Müzikleri ve dansları dışında tarafımdan olumlu bir not almayı başaramamıştır. The Bee Gees'li giriş sahnesinin ardından film başladığı gibi devam etmiyor, yer yer de sıkıcı bir hal alıyor. Dönemin popüler isimlerine göndermeleri ise filmin pozitif yanlarından. Al Pacino, Bruce Lee, Slyvester Stallone ve daha bir çok isim. Eğer 1 sene sonra benzer bir film çekselerdi, bu ikonların arasına John Travolta'yı da ekleyeceklerdi şüphesiz, Travolta'nın bu performansıyla.

Filmin yer yer sıkıcı olmasından ziyade rahatsız edici bazı sahneleri de içermesi, filmi safi eğlence filmi zanneden izleyicilerde şok etkisi yaratacak türden. Uzun lafın kısası leziz müzikleri dışında, eksileri ve Travolta'nın dar pantalonları daha fazla göze çarpan bir film.

Filmin IMDB puanı: 6.8
Benim puanım: 6.0
Toplam Hasılat: 237 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar (Adaylık): En iyi Erkek Oyuncu (John Travolta)

- Altın Küre (Adaylık): En iyi müzikal/komedi erkek oyuncusu (John Travolta), En iyi müzikal/komedi filmi, En iyi müzik, En iyi şarkı

Toplamda 2 ödül & 8 adaylık

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder