10 Ocak 2011 Pazartesi

The Road

Gösterim Adı: Yolda
Yıl: 2009
Yönetmen: John Hillcoat
Oyuncular: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Kodi Smit-McPhee, Guy Pearce, Robert Duvall


Post Apocalypse diye tabir edilen kıyametvari bir facianın sonrasında yaşanan yaşam mücadelesini anlatan filmleri belirli aralıklarla sinemada görmekteyiz. Bunun bilinen son örneklerinden birisi de Book of Eli. The Road ise Cormac McCharty'nin çok satan bir romanının beyazperdeye uyarlaması.

Her zamanki gibi sebebini bilmediğimiz bir facia sonrasında Birleşik Devletler'de bir baba ve oğul, yollara düşerek güneye, hayat arayışına koyulurlar. İsmini bilmediğimiz bu karakterlerin yolda yaşayacağı açlık ve yamyamlık tehdidinin yanında, anılar da rahatsız edici bir unsur olacaktır.

Viggo Mortensen'in full konsantrasyonla canlandırdığı rolü filmin en etkileyici öğesi diyebiliriz. Şekil şemal ile de konuya uygunluk konusunda başarılı olunmuş. Keza mekan tasarımı da bir facia sonrası çevre nasıl olur bunu iyi gösterir durumda. Fakat konu itibariyle yeni bir şey vermiyor film. Sonunda eee deyip kalıyoruz. Keza başı da belirsiz. Dünyanın bu hale gelmesine ne neden olmuştur bilemiyoruz. Yönetmen bizi sadece yolda geçenlere odaklanmamıza neden olmuş, bu hal itibariyle de eksik kalmış bir film. Bu eksikliklere rağmen filmin oldukça kısa süren sahnelere sahip 2 oyuncusu bulunmakta. Guy Pearce ve Robert Duvall.


Filmin IMDB puanı: 7.4
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 8 milyon $ (sadece USA)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder