20 Ocak 2011 Perşembe

Leaving Las Vegas

Gösterim Adı: Elveda Las Vegas
Yıl: 1995
Yönetmen: Mike Figgis
Oyuncular: Nicolas Cage, Elisabeth Shue


Ölümüne içmek nedir bunu bize çok iyi anlatan ve overrated yani abartılmış sıfatını yakıştırdığım bir Nicolas Cage filmi.

Ben Sanderson Hollywood'da senaryo yazarlığı yapan fakat işini, her şeyini alkol bağımlılığı yüzünden kaybetmiş birisidir. Tazminatı ile Las Vegas'a gelir tek amacı son kez içmek, içmek, içmektir. Burada fahişelik yapan Sera ile tanışır. Sera onun son günlerinde ona yoldaşlık edecektir...

Film tam bir sabah 5 filmi. Sabahın ilk ışıklarının görüntüsü tutturularak, ya da bilerek o saatlerde çekilmiş de olabilir, ve arka planda durmadan çalan Sting balladları film boyunca sizde bir uyuşukluk hissi veriyor. Envai çeşit alkol ve kokteyler sanki sizin boğazından yavaş yavaş içeri akıyor. Oyunculuk konusuna gelirsek, Nicolas Cage zaten kariyerinin en iyi rollerinden birini yapmış. Şu an yerlerde sürten fakat cebine daha fazla para girmesine neden olan oyunculuğu o zamanlar bu şekildeymiş demek ki. Elisabeth Shue ise seksiliğiyle filme renk katmış. Tüm bunlar ve bir de etkileyici havuz sahnesi dışında (ona da değinmeden olmaz) ortaya pek bir şey dökmeyen bir film. Yani başladığı gibi bitiyor, bittikten sonra evet, şimdi ne olacak diyorsunuz.Etkileme şiddeti kişiye göre değişebilen filmlerden diyerek özetleyebiliriz.

Filmin IMDB puanı: 7.6
Benim puanım: 6.5
Toplam Hasılat: 32 milyon $ (sadece ABD)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar: En iyi oyuncu (Nicolas Cage)

- Oscar (Adaylık): En iyi kadın oyuncu (Elisabeth Shue), En iyi yönetmen (Mike Figgis), En iyi senaryo

Toplamda 26 ödül & 17 adaylık

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Film boyunca Ben karakteri hiçbir şey yememektedir, sadece içmektedir. Yemekle yan yana gelse bile, biz yanındaki içkiyi içtiğini görmekteyiz.

- Nicolas Cage tedavi gören alkol bağımlıları ile rolü için görüşüp notlar almış. Kendisini sarhoşken videoya alıp izlemiş, davranış analizi yapmak için.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder