9 Ocak 2013 Çarşamba

The Hunger Games

Gösterim Adı: Açlık Oyunları
Yıl:2012
Yönetmen: Gary Ross
Oyuncular:Jennifer Lawrence, Woody Harrelson, Josh Hutcherson, Lenny Kravitz, Donald Sutherland

Suzanne Collins'in dünya çapında muazzam satışlara imza atan romanından beyazperdeye uyarlanmış, başrolünde yeni nesil oyunculardan Jennifer Lawrence'in yer aldığı distopik gelecekte geçen ergen filmi. (Ergen filmi tabirimi negatif bir kelime olarak algılamayın, son zamanlarda özellikle Alacakaranlık başta olmak üzere furyaya dönüşen ve genç oyuncuların oynadığı filmler için kullanıyorum)

Totaliter Panem rejimi 12 farklı bölgeye (kitapta ve filmde haraç tabiri kullanılmaktadır) ayrılmıştır. Bu bölgeler oldukça fakir ve yaşam mücadelesi veren insanlardan oluşmaktadır. Capitol dedikleri başkentleri ise oldukça gelişmiş ve zengindir. Her yıl bu 12 bölgeden 2 adet genç çekiliş sonucu Capitol'da yapılacak olan Açlık Oyunları'na götülür. Piyango vurmuş gibi muamele yapılan bu insanlar aslında ölüme gitmektedir. Oyunlar oldukça acımasız ve tehlikelidir. Katniss Everdeen ise kurada çıkan küçük kız kardeşi yerine gönüllü olarak oyunlara katılır. Aynı bölgeden partneri ise kendisine platonik duygular besleyen Peeta'dır.

Gençlik filmi sıfatına sahip gözükse de gerilimi oturtulmuş, akıcılığı ise başarıyla sağlanmış bir film. Ne mükemmel diyebileceğimiz ne de vasatın altında diyebileceğimiz bir yapım. Her ne kadar romanına katlanamamış olup yarıda bırakmış olsam da şahsen Twilight'tan daha çok beğendim. Devamı da 2013'de geliyor...




Filmin IMDB puanı: 7.2
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 675 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:  -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder