30 Ocak 2013 Çarşamba

The Amazing Spider-Man


Gösterim Adı: İnanılmaz Örümcek Adam
Yıl: 2012
Yönetmen: Marc Webb
Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen


Sam Raimi'nin yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde Tobey Maguire'in oynadığı Örümcek Adam serisi yapımcılar tarafından sonlandırılınca şahsen hayal kırıklığı yaşamış ve bu duruma öfkelenmiştim. Seri gayet iyi gitmekteydi ve Nolan'ın Batman'i kadar olmasa da seyir zevki yerinde filmler vermekteydi. Velhasıl kelam, yeni seri Marc Webb tarafından başlatıldı ve başrolü ise Social Network filminde Zuckerberg'in parasını vermediği ortağı olarak akılda kalan Andrew Garfield'e gitti.

2002'de başlayan seriden farklı olarak çizgiroman unsurlarına daha çok yer verdiğini söyleyebiliriz. Düşman olarak bu sefer Dr.Lisard (Kertenkele Adam) karşımıza çıkmakta. İlk filmden anlaşıldığı üzere, bu seride Gergedan Adam gibi mutant düşmanlara daha çok rastlayacağız.

Peter Parker'ın emo tavırları dikkat çekmekle beraber bu bölümün hanım kızı olan Emma Stone ise çok seksi diyebilirim. Filmin 3D sahneleri ise yerinde, fakat akılda kalır bir sahnesi maalesef yok. Soundtrack konusunda da zayıf kalmış. İlerleyen bölümlerde daha iyi olması dileğiyle.








Filmin IMDB puanı: 7,2
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 696 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- İlk serinin aksine, Peter Parker'ın ilk aşkı Mary Jane yerine çizgiromandaki gerçek aşkı Gwen senaryoya dahil edilmiş.

- Marvel uyarlamalarının tamamında olduğu gibi yine Stan Lee'yi görebiliriz. (Kütüphaneci adam rolünde)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder