6 Ocak 2013 Pazar

50/50

Gösterim Adı: Şansa Bak
Yıl: 2011
Yönetmen: Jonathan Levine
Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen


Eleştirmenlere göre gelecek 20 yıl boyunca beyazperdede en çok göreceğimiz isimlerin başında gelen Joseph Gordon-Levitt ve "ayı" komedi tarzıyla öne çıkan Seth Rogen'ın başrollerini paylaştığı duygu yüklü film.

Standartlarının dışına çıkmayan ve sağlıklı bir hayat süren Adam (Levitt) bir gün doktorunun kendisine omurilik kanseri olduğunu söylemesiyle hayatının çizgisi bir anda değişir.  Etrafındaki sahte profillerin farkına varan Adam her zaman yanında olan en büyük dostu patavatsız  Kyle (Rogen) ile birlikte bu illeti yenmeye çalışacaktır.

Filmin komedi unsurları içermesi böyle ciddi bir dramın dozajını hiç düşürmemiş. Ayrıca Joseph Gordon-Levitt'in de film boyunca takındığı dramatik yüz ifadeleri de oldukça yerinde. Şahsen izlerken çok gerildim diyebilirim. Bu sinsi hastalığın insanın hayatında ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Adam gibi hayatımızın sahtelerini ve gerçeklerini böyle bir durum içine düşmeden anlamak gerekir diye düşünüyorum.

Filmin soundtracki de oldukça iyi derlenmiş. Arka planda temaya uygun bir şekilde kulak ziyafeti veriyor diyebiliriz.







Filmin IMDB puanı:7.8
Benim puanım: 7.5
Toplam Hasılat: 40 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Altın Küre: En iyi film (Komedi ve müzikal dalında), En iyi erkek oyuncu (J.Gordon-Levitt)

Filmle ilgili ilginç anektodlar: 

- Yaşanmış bir hikayeden uyarlanmıştır. 20'li yaşlarında bu illete yakalanan Will Reiser kendisine yardımcı olan arkadaşı Seth Rogen'ın da yardımıyla senaryoyu yazmıştır.

- Adam rolünde ilk önce James McAvoy düşünülmüştür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder