22 Ocak 2013 Salı

Glengarry Glen Ross


Yıl: 1992
Yönetmen: James Foley
Oyuncular: Al Pacino, Jack Lemmon, Ed Harris, Alec Baldwin, Kevin Spacey, Alan Arkin

Al Pacino'nun bir filmi diyerek tanıtmamız durumunda diğer büyük oyunculara haksızlık edeceğimiz ofis gerilimi.

Chicago'da bir emlak ofisinde işler iyi gitmemektedir. Merkez daha fazla satış için çalışanları sıkıştırmaktadır. Müşterileri ikna etmek ise hiç kolay değildir. Emektar Levene (J.Lemmon) formunda değildir, Dave Moss (E. Harris) çok hırslıdır fakat elindeki liste iyi değildir. Ricky Roma (A.Pacino) ise öyle ya da böyle satış yapabilmekte ve bir yıldız gibi parlamaktadır. Sonunda işten atılmanın olduğu bu yarış aralarında gerilime neden olacaktır.

Karşılıklı diyaloglar üzerine kurulmuş bir film. Al Pacino'dan önce Jack Lemmon'ın mükemmel performansı göz dolduruyor. Bir pazarlamacı nasıl olur bunu adeta yaşıyor. Alec Baldwin de kısa süren rolünü unutulmaz bir konuşma ile bizlere sunuyor. Zengin kadrosu ve diyalog ağırlıklı olmasının dışında sinematik yönü olmayan bir film olmuş. Sonuçsuz gibi. Tamamına yakını da bir ofiste geçiyor. Bu tarz filmleri sevenlerin kaçırmaması gerekiyor.







Filmin IMDB puanı: 7.9
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 10 Milyon $ (sadece ABD)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar (adaylık): En iyi yardımcı Erkek oyuncu (A.Pacino)

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Fuck kelimesi 138 defa geçiyor. Shit ve türevleri de 50 civarında.

- Roma rolünü Al Pacino'nun oynayamaması durumunda Alec Baldwin istemiş ve buna hazırlanmış. Al Pacino son dakka golü atmış kendisine, o da Blake rolünü üstlenmiş.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder