6 Ocak 2013 Pazar

The Bourne Legacy


Gösterim Adı: Bourne'un Mirası
Yıl: 2012
Yönetmen: Tony Gilroy
Oyuncular: Jeremy Renner, Edward Norton, Rachel Weisz

Matt Damon'lı Bourne serisi (Geçmişi Olmayan Adam) kitabın başarısını da gölgede bırakarak kendine iyi bir hayran kitlesi yaratmıştı. Özellikle Bourne Ultimatom bir      ajan-aksiyon filmi nasıl olur göstermiş ve  James Bond serisine selam çakmıştır. Bu yoğun ilgi kitabın ve filmin devamını getirtme gereği duymuş olacak ki bu sefer Tony Gilroy'un yönetmenliğinde Bourne'un Mirası beyazperdeye yansımıştır.

Avengers'da Okçu olarak tanıdığımız Jeremy Renner'ın ajan Aaron'ı canlandırdığı filmde kendisine Edward Norton ve doğum yaptıktan sonra daha da güzelleşen Rachel Weisz eşlik ediyor. CIA'nin gizli programlarından birinde teste tabi tutulan ajan Aaron, kendisine verilen ilaçlardan işkillenir ve olayın peşine düşer.

İlk 3 filmin, özellikle son filmin 50'de 1'i aksiyon sahnelerine sahip ve neredeyse hiç akıcılığı olmayan, gereksiz uzatılmış bir film. 90 dakikada anlatabilecek şeyler 140 dakikaya yayılmış.  Jeremy Renner dövüş sahnelerinde başarılı ama bunu bir kaç kez görüyoruz filmde. Ayrıca bu ajanımıza kontrast oluşturacak başka bir ajan veya kötü adam yok. 2012'nin hayal kırıklıklarından biri olarak tarihteki yerini alıyor.





Filmin IMDB puanı: 6.7
Benim puanım: 6.0
Toplam Hasılat: 113 milyon $ (Sadece ABD)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder