3 Eylül 2009 Perşembe

Güle Güle


Yıl: 2000
Yönetmen: Zeki Ökten
Oyuncular: Zeki Alasya, Metin Akpınar, Eşref Kolçak, Yıldız Kenter, Haluk Bilginer

Vizyona girdiğinde sinemada izleyenler tarafından gözyaşlarıyla izlenen ve şiddetle tavsiye edilen bir filmdi. İzlemek ise şimdiye nasip oldu. Hakikaten sonu ağlatan, arkadaşlık temasını başarıyla yansıtan bir film. Türk sineması adı altında pek yeni bir şey vermese de, izledikten sonra kolay kolay unutulabilecek bir film değil.

Film 2000 yapımı olsa da 90'ların görüntüsüne sahip. Hafiften bulanık yani. Filmin oyuncu kadrosu ve gösterdikleri performans bu gibi öğelere olan dikkatimizi azaltıyor. Özellikle Zeki Alasya çok başarılı oynamış. Arada bir komiklik yapması da filme tad vermiş. Diğer oyuncular da hakkını vererek oynamışlar. Metin Akpınar'ı durgun rollerde pek göremediğimiz için burdaki rolünü yadırgar gibi oluyoruz ama usta oyuncu oyunculuğu ile kapatmış bu açığı.

Filmin konusuna kısaca değinmek gerekirse; Küba'da yaşayan sevgilisiyle 20 yıldır yazışan fakat bir türlü oralara gidip onu görmesi nasip olmayan Galip'in kanser oluşu ve arkadaşlarının onu bu arzusunu yerine getirmeye çalışmasını anlatıyor.

Kazandığı önemli ödüller:

- Altın Portakal: En iyi film, En iyi senaryo, En iyi yardımcı oyuncu (Eşref Kolçak), En iyi yardımcı oyuncu (Şükran Güngör)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder