26 Eylül 2009 Cumartesi

Australia


Yıl: 2008
Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Nicole Kidman, Hugh Jackman

fragman için tıklayınız


Moulin Rouge ve Romeo & Juliet gibi filmleri yönettikten sonra uzun süredir iş yapmayan yönetmen Baz Luhrmann'ın geniş bütçeli filmi. Film adından da anlaşılacağı üzere Avustralya'da, 2. Dünya Savaşı'nın başlarında geçmektedir. Avustralya'nın beyazlaştırıldığı, melez çocukların Misyon adasına götürülüp din adamı yapıldığı ve sığır ticaretinin oldukça rekabetli geçtiği bir zamanda Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) kocasının yanına, işleri yürütmek için Avustralya'ya gelir. Kocasının öldürüldüğünü öğrenen Ashley, sığır çobanı olarak Drover'ı (Hugh Jackman) ile anlaşır. Bir yandan rakip Carney'lerle uğraşırken bir yandan da çiftliğinde çalışan aborjin hizmetçinin çocuğu melez Nullah'ı almak isteyenlere karşı mücadele etmektedir...Ayrıca full kötülükle donanmış klişe karakter Neil Fletcher'i de es geçmemek gerekiyor.

Filmin ana karakteri 2 ünlü oyuncudan ziyade aborjin melezi ufaklık Nullah odaklı ilerlemektedir. Bu şeyin bir vakitten sonra filmi çekilmez hale getirdiğini söyleyebilirim. Nullah yukarı, Nullah aşağı...Hay Nullah kadar başınıza taş düşsün emi, savaş çıkmış, sığırları çalıyorlar siz hala Nullah nerede, Nullah ne yapıyor diye derde tasaya düşüyorsunuz...

Film görsel efektler açısından çok renkli fakat mavi perde dediğimiz olay oldukça hissediliyor. Arka plan ile oyuncular arasındaki görüntü farkı rahatsız edici. Bilgisayar efekti olduğu anlaşılıyor. Onun dışında Avustralya'dan kesitlerle, Hugh Jackman'ın karizması ve Nicole Kidman'ın güzelliği ile izlenebilitesi yüksek bir film diyebiliriz.

Filmin IMDB puanı: 6.9

Benim puanım: 7.0

Toplam Hasılat: 211 milyon $


Kazandığı önemli ödüller:
- En iyi kostüm Oscar Adaylığı


Toplam 6 ödül, 17 adaylık.


Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Russel Crowe ile ücrette anlaşılamadığı için rol Hugh Jackman'a gitmiştir.

- Film içim yaklaşık 1500 vahşi at kullanılmış.

- Filmin çekimleri 9 ay sürmüş.


- İlk başta Heath Ledger kadroya dahil edilmiş fakat The Dark Knight ile çakışmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder