13 Eylül 2009 Pazar

Diary of the Dead


Gösterim Adı: Ölülerin Günlüğü
Yıl: 2007
Yönetmen George A. Romero
Oyuncular: Michelle Morgan, Joshua Close

fragman için tıklayınız


Sadece yaşayan ölüler üzerine film çeken ve bu filmlerinde sosyal mesajlar da vermeyi ihmal etmeyen yönetmen George A. Romero'nun artık bu işi bırakması gerektiğini kanıtlar nitelikte başarısız ve cıvık bir zombi filmi.

Gerilim filmlerinde gerilimi arttıran bir özelliği tartışılmaz olan amatör el kamerası çekimi tekniğiyle çekilmiş bu film. Fakat yönetmen diğer benzer filmlerdeki gibi olmasını istememiş sanırım, direkt profesyonel film çekilen kameralarla çekim yapıyor film karakterleri. Biz izleyenler ise normal bir film görüntüsünden farklı bir şey görmüyor. Üstüne üstlük karakterlerin makyajı, saçı başı bozulmayınca alın size kocaman B filmi oluveriyor. Keşke kalitesi bir el kamerası tekniğiyle çekilseymiş film.
Film bir grup sinemayla uğraşan gencin şehirlerinde başlayan kargaşadan kaçarken olan biteni kayıt altına alıp internete vermesini konu alıyor. Burada film medyaya yükleniyor ve internet video paylaşım sitelerinin ve burada dönen videolara olan ilginin üstünde duruyor. Film boyunca bu gençler zombilerle olduğu kadar insanlarla da uğraşmak zorunda kalıyor ama yönetmenin eski filmlerindeki gibi gaddar tiplerle değil, yumuşaması kolay insanlarla. Bu yüzden film çok soyut ilerliyor, germiyor geremiyor bir türlü.

Filmin IMDB puanı: 6.1 Benim puanım: 5.0
Toplam Hasılat: 1 milyon $ (sadece A.B.D.'de)
Kazandığı önemli ödüller: Yok

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Sadece 23 günde çekilmiştir.

- Yönetmen George Romero'yu açıklama yapan polis şefi rolünde camoe yaparken görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder