12 Eylül 2009 Cumartesi

The Goonies


Yıl:1985
Yönetmen: Richard Donner
Oyuncular: Sean Astin, Josh Brolin, Martha Plimpton

fragman için tıklayınız


80'li yılların Stand By Me ile beraber en bilinen ve en eğlenceli macera-çocuk filmidir. Steven Spielberg ve Chris Columbus'un ortak senaryosu ve Richard Donner'ın yönetimindeki filmde Lord of the Rings'den tanıdığımız Sean Astin'in çocukluğunu, No Country for Old Men'den bildiğimiz Josh Brolin'in ise ergen halini görebiliriz. Çocuk oyuncuların iyi bir iş çıkardığını söylemek gerekir. Zaten ortada böyle eğlenceli bir senaryo varken ona ayak uydurmak zor olmasa gerek.
Filmin konusuna gelirsek. Konusu kısaca şöyle:

ABD'nin batı sahilinde olan Oregon'da bir kasabada yaşayan bir grup çocuk, evleri golf sahası yapılmak için yıkılmak üzere iken, tavan arasında buldukları tarihi bir harita ile efsanevi korsan "Tek Göz Willie" 'nin definesini aramaya çıkarlar. Yerin altında, deniz mağaralarında devam eden yolculukları sırasında sayısız korsan tuzaklarının yanısıra, polisin aradığı "aile çetesi" "Fratelli"'lerle de mücadele etmek zorunda kalan çocukların umudu bulacakları korsan hazinesinin yardımı ile evlerini ve mahallelerini golf sahası olmaktan kurtarmaktır.
Çocukluğuna tekrar dönmek isteyenlerin, güzel bir macera filmi seyretmek isteyenler kaçırmaması gerektiğini düşünmekteyim. Ne de olsa "Küçük Indiana Jones'ların Macerası" olarak da biliniyor film.

Filmin IMDB puanı: 7.5
Benim Puanım: 8
Toplam Hasılat: 70 milyon $
Kazandığı önemli ödüller: Yok

Filmle ilgili ilginç anektodlar:


- Çocukların televizyonda izlediği Cyndi Lauper klibi çekimlerden 6 ay sonra yayınlanan bir klipmiş. Film montajında eklenmiş.

- 19 defa shit kelimesi kullanılmış.

- Jonathan Ke Quan, annesine küfür etmeyeceğine dair söz verdiği için shit kelimesini tek tek heceleyerek okumuş.

- Filmde kullanılan hazine haritasını Sean Astin evine götürmüş fakat bir süre sonra annesi çöp niyetine atmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder