3 Mart 2012 Cumartesi

Real Steel

Gösterim Adı: Çelik Yumruklar
Yıl: 2011
Yönetmen: Shawn Levy
Oyuncular: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakoto Goyo

Yakın gelecekte, insanlar arası boks can sıkıcı hale gelip, ringleri programlanmış robotlara terketme vakti gelmiştir. Eski bir boksör olan Charlie Kenton (H.Jackman) da bu işin içindedir ve inişli çıkışlı bir kariyeri vardır. Son yatırımları da heba olunca, geçici süre bakmak zorunda kaldığı oğlunun "duygusal" ve Rocky gibi dayak yemekten bıkmayan robotu tek kurtuluş yolu olacaktır...

Robot boksu sinemada bir ilk. Bu yönden film bir kilometre taşı. Ama kilometre taşı olamayacak kadar klişelere sahip ve ciddiye alınmamış bir senaryo örgüsü mevcut. Çok daha karışık olay örgüsü ile safi efekt görmek istemeyen seyirci kitlesi de tatmin olabilirmiş. Zeus isimli robotun programcısının buram buram klişe bir Japon olması, yanındaki bayanın da "düşman Rus" kriterlerine birebir uyması. Keşke biraz daha ağırlık kazandırsalarmış filmin bu kritik öğelerine.

Filmin şu yönden behim gözümde bir artısı var. Adamım Eminem'in Till i collapse ve Fast Lane şarkılarını filmde duymak mevcut. Konsepte de çok yakışmış doğrusu.





Filmin IMDB puanı: 7.2
Benim puanım: 6.5
Toplam Hasılat: 276 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar (Adaylık): En iyi görsel efektler

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Robotların dövüş teknikleri için birebir boks maçlarından uyarlama yapılmış. Konu hakkında da idareyi Sugar Ray ele almış.

- Filmde çok fazla sayıda reklam mevcut. Nokia, HP, Microsoft'un arama motoru Bing, Xbox...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder