2 Mart 2012 Cuma

Kaybedenler Kulübü

Yıl: 2011
Yönetmen: Tolga Örnek
Oyuncular: Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe, İdil Fırat

Kaan Çaydamlı ile Mete Avunduk, günümüzdeki gibi sosyal ağların olmadığı, insanların internet yerine radyo'dan keyif aldığı, hafif soluk renklerde hatırladığımız 90'lı yıllarda Kent FM'de ülkenin en sıradışı radyo yayınını yapmış ve kendi hayran kitlesini yaratmış 2 arkadaştır. Yıllar sonra hikayeleri beyazperdeye Tolga Örnek tarafından aktarılmak istenmiştir.

Nejat İşler'in Kaan'ı, Yiğit Özşener'in de Mete'yi canlandırdığı film positif eleştirileri hak etti. Kanımca gerek oyunculuklar (Nejat İşler ayrı bir karizma herif), gerekse anlatım bakımından film isteneni veriyor. Neredeyse hiç küfür içermemesine rağmen sahip olduğu "rahat anlatım" ve cesur sahneleriyle, konusuna uygun bir anlatıma ulaşmış. Bir Türk filminde fazla olmayan "akılda kalır replikleri" ile de 2011'in en iyi Türk filmi adayı kanımca.

Filmin hayata dair söylemlerinin yanı sıra komik yanı da var. Mesela ne dediği anlaşılmayan ofis boyun alt yazı ile desteklenmesi bunlardan birisi. Bütün gün evde belgesel izleyen arkadaşları...




Filmin IMDB puanı: 7.6
Benim puanım: 8.0
Toplam Hasılat: ?

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder