13 Şubat 2012 Pazartesi

The Bodyguard

Yıl: 1992
Yönetmen: Mick Jackson
Oynayanlar: Kevin Costner, Whitney Houston

Benim gibi 80'lerin sonu 90'ların başında çocuk olan birisi için bu dönemin mihenk taşlarından birisi de Whitney Houston ve şarkısı I will always love you'dur. Doğal olarak bu film de bu nostaljinin bir parçasıdır.

Amma velakin çok da kaliteli bir film değildir maalesef. Aslında ticari olarak başarısı kıskanılacak türdendir fakat sinemasal anlamda ortaya bir şey vermediği gibi, izlerken de "şu şarkı patlasa da iki duygulansak" dedirtiyor. Kevin abinin her zamanki jestsiz, mimiksiz bakışlarına Whitney Houston'ın acemi oyunculuğu eklenmiş fakat müziklerin ortaya çıkardığı duygusallık filmi izlenir kılmış. İzlemeyen kalmadı gibi bir şey olduğu için filmin konusuna değinmeyeceğim. Romantik bir film izlemek isteyen ve geçen gün kaybettiğimiz Whitney Houston'ı anmak isteyen izleyebilir, tutan yok.




Filmin IMDB puanı: 5.6
Benim puanım: 5.5
Toplam Hasılat: 410 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar (Adaylık): 2 farklı şarkıyla "en iyi şarkı" dalında.

Toplamda 7 ödül & 16 adaylık

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Filmin çoğu sahnesinin geçtiği malikane, The Godfather filminde sinema yapımcısının (hani şu yatakta at kafası olayı) eviyle aynı yer.

- Filmin senaryosu 1970'lerde Diana Ross & Steve McQueen isimleriyle düşünülüp hazırlanılmış. Fakat oyuncular arası farklılıklar yüzünden iptal olmuş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder