27 Şubat 2012 Pazartesi

Battle Los Angeles

Gösterim Adı: Los Angeles Savaşı
Yıl: 2011
Yönetmen: Jonathan Liebesman
Oyuncular: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez

100 senedir sinema denen büyü var ve Amerikalılar bu süre zarfında uydurma kahramanlık hikayelerini anlatmaktan bıkmadılar. Bu yapımda, başı uzaylılardan ve felaketlerden bir türlü kurtulmayan New York'a özenen Los Angeles, kainatta su arayışı içine giren uzaylılar tarafından istilaya uğrar. Üstçavuş Nantz ekibiyle tahliyeye yardım edecektir. Los Angeles'ı komple yok edecek olan (gitti güzelim Inglewood, Compton, South Central...Snoop Dogg duymasın) bombalama işleminden önce sadece 3 saatleri vardır.

Görsel efektler için epey bir uğraşılmış. Hatta uzaylıların gemileri animasyonvari durmasın diye gerçek nesnelerle oluşturmuşlar bu efektleri. Fakat konu derinliğinin olmaması ve klişelerle bezili bir senaryoya sahip olması izlerken bile filme odaklanmanızı engelliyor. Amirlerine sürekli saygısızlık yapan er ve erbaşlar, göreve çıkmadan önce Amerikan askerlerinin o mutlu aile yuvasını göstermeler. Devleşen karakterler, sonlara doğru salaklaşan düşmanlar...

Aksiyon zevki yaşamak isteyenler için tavsiye edilir, yoksa uzak durunuz...




Filmin IMDB puanı: 5.9
Benim puanım: 6.0
Toplam Hasılat: 83 milyon $ (sadece ABD)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Aaron Eckhart çekimlerde kolunu kırmıştır.

- Vergiler yüzünden çok az bir kısmı Los Angeles'da çekilmiştir filmin. Louisiana'da kurulan setlerde çekimler yapılmıştır.

- 70 milyon dolara çekilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder