16 Ağustos 2009 Pazar

Yes Man


Gösterim Adı: Bay Evet

Yapım Yılı: 2008

Yönetmen: Peyton Reed

Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel


fragman için tıklayınız


Komedi filmi deyince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Jim Carrey'in, sanki onun için yazılmış gibi duran orta şeker bir filmi.

Kendisini insanlardan uzak tutan, her şeye hayır diyen negatif insan Carl Allen'in hayatı bir gün katıldığı seminerle değişir. Seminerin amacı insanları evetçi yapmak ve hayattan tad almalarını sağlamaktır. Zaten arkadaşlarından da iyice kopan Carl, seminer sonrası evet demeye bir başlar pir başlar. Olur olmaz her şeye evet deyip kabul etmesi başına iş aştığı gibi güzel anıların da yaşanmasına sebeb olur.

Konuyu bir yerde okusanız bu filmde oynasa oynasa Jim Carrey ya da Adam Sandler oynar dersiniz. Allah'tan başkasını oynatmamışlar. Son zamanlar pek üretken olmayan Jim Carrey'i tekrar görmemiz güzel olmuş. Eski filmlerindeki tadı pek vermese de yine de Jim Carrey Jim Carrey'dir diyoruz ve izle-unut tarzı olan fakat seyir zevki veren bir filme ihtiyacı olanlara tavsiye ediyoruz.

Filmin IMDB puanı: 7.0
Benim puanım: 6.0
Şu ana kadarki yaklaşık hasılatı: 229 milyon $
Kazandığı önemli ödüller: Yok

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Jim Carrey Bungee Jumping sahnesinde dublör kullanmamış. Film içinde temel Korece dersi almış, gitar çalmayı öğrenmiş.

- Filmde bir çok yerde Harry Potter filmine gönderme yapılmış.

- Başröl için Jack Black de düşünülmüş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder