17 Mayıs 2012 Perşembe

Me, Myself & Irene

Gösterim Adı: Ben, Kendim ve Sevgilim
Yıl:2000
Yönetmen: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Oyuncular: Jim Carrey, Renee Zellweger


Jim Carrey'nin kariyerinin doruklarındayken, henüz krallığını Adam Sandler'a bırakmadan önce oynadığı son filmlerden birisi Me Myself and Irene.  


Zekice bir konusu olmamasına rağmen, absürdlüğü ile yaran ve Jim Carrey'nin Oscar'lık oyunculuğuyla taçlandırdığı bir komedi filmi. Benim de oyuncunun en sevdiğim filmlerimden birisi.


Kasabanın ahlaklı, dürüst ve saf polis memuru Charlie önce karısı tarafından boynuzlanır, sonra halkın iyi niyetini hep suistimal etmesi yüzünden fıttırma noktasına gelir. Neden sonra bir market sahnesinde (vagina cleaner) iş çığrından çıkar ve Charlie'nin şizofrenik yanı Hank ortaya çıkar. Hank Charlie'nin tam tersi özelliklere sahip, asabi, sapık ve çılgındır. Kendisine verilen bir görev nedeniyle Irene'i başka bir eyalete kadar götürüp teslim etmek zorunda kalan Charlie yol boyunca hem Irene'i öldürmek isteyenlerle hem de Hank'le mücadele edecektir.




Daha ilk sahnelerde Charlie'nin karısının siyahi bir cüceye kaçmasından ve  bakmakla yükümlü olduğu ağızları pis ama aşırı zeki 3 siyahi(!) çocuğun varlığıyla komedi gazına sağlam basan film Hank'in ortaya çıktığı sahnelerde de doruğa çıkmakta. Akılda kalır çok sahnesi yok belki ama her izlendiğinde güldürmesini becerebilen bir film çıkmış ortaya.






Filmin IMDB puanı:6.4
Benim puanım: 7.5
Toplam Hasılat: 90 milyon $


Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: 

- Film eleştirmeni Gene Siskel'e adanmıştır.(Two thumbs up'larıyla meşhur yorumcu)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder