6 Mayıs 2012 Pazar

Mission: Impossible - Ghost Protocol


Gösterim Adı: Görevimiz Tehlike 4
Yıl: 2011
Yönetmen: Brad Bird
Oyuncular: Tom Cruise, Simon Pegg, Jeremy Renner


İnanılmaz Aile gibi animasyonlara imza atmış Brad Bird'ün yönetmenliğini yaptığı, yapımında ise JJ.Abrams'ın Bad Robot firmasının parmağı olduğu bir devam filmi.


Aslında önceki filmlerdeki bir konuyu ilerletmek gibi bir gayeden ziyade, tamamen filmin hayranlarına Tom Cruise'u ve görevimiz tehlike konseptini tekrar, daha yeni teknolojiyi de kullanarak yansıtmaktır. Bağımsız olarak da bir aksiyon filmi olarak da izlenebilir, önceki filmleri bilmek çok şart değil.


Bir de filmin bir amacı daha var, es geçmemek gerekir, Apple ürünlerinin reklamını yapmak. Filmde o kadar çok iPhone ve iPad reklamına şahit oluyoruz ki, bir sinema filmi mi yoksa uzun metrajlı bir reklam mı izliyoruz anlamıyoruz. Tam o sırada Tom Cruise'un botoxlu suratı devreye giriyor ve filmde olduğumuzu tekrar anlıyoruz.


Lost'daki Sawyer karakterini canlandıran Josh Holloway'in de ufak bir rolde izlediğimiz filmde oyunculuk neredeyse yok gibi. Simon Pegg'in istekli oyunu dikkatimi çekti, onun dışında tamamen efektli aksiyon sahnelerine bağımlı bir film olmuş.


Moskova ve Dubai'de geçen sahnelerden en beğendiğim Kremlin'in patlama sahnesi ve Dubai'de The Burj Khalifa gökdeleninde esas adamımızın oradan oraya hoplayıp zıplaması diyebilirim. Onun dışında çok da akılda kalır sahneleri var diyemeyiz.







Filmin IMDB puanı: 7.5
Benim puanım: 6.5
Toplam Hasılat. 639 milyon $


Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -


Filmle ilgili ilginç anektodlar: 


- Brad Bird'ün ilk animasyon dışı filmi.

-Serideki ilk IMAX filmi.

- Tom Cruise'un en çok gişe getirmiş filmi olmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder