19 Temmuz 2011 Salı

The Party

Gösterim Adı: Tatlı Budala
Yıl: 1968
Yönetmen: Blake Edwards
Oynayanlar: Peter Sellers, Claudine Longet

Pembe Panter serisi ile dünyada hatrı sayılır bir üne kavuşmuş olan usta oyuncu Peter Sellers sakar bir Hintli'yi canlandırdığı komedi filmi.

Yine Pembe Panter serisinin yaratıcısı olan İngiliz yönetmen Blake Edwards tarafından çekilen film, Hollywood'da kodaman bir yapımcının ev sahipliğini üstlendiği bir partiye yanlışlıkla davet edilen, daha henüz yaptığı sakarlıklarla bir film setinin mahvolmasına neden olmuş olan hintli oyuncu Hrundi Bakshi'nin sakarlıklarına bu gösterişli partide de devam edişini anlatıyor. Yer yer gülme krizine soksa da bazen dönemin komedi anlayışına ayak uyduramadığımızdan olsa gerek, tebessümle geçmek durumunda kalıyoruz. Sakarlık komedisi günümüzde pek başvurulan bir konu değil. Daha çok bel altı çalışmakta komedi türleri. Bu türe hasret kalanlar ve bir komedi klasiği izlemek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir film. Ayrıca Peter Sellers'ın inanılmaz başarılı aksanını da unutmamak gerek. Sırf bunun için bile izlemeye değer.

En komik bulduğum sahneleri; yemek sahnesi (kısa tabure) ve konsol kumandası ile ortalığı dağıttığı sahne olarak sıralayabilirim.

Filmin IMDB puanı: 7.5
Benim puanım: 7.5
Toplam Hasılat: ?

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder