14 Temmuz 2011 Perşembe

Straw Dogs

Yıl: 1971
Yönetmen: Sam Peckinpah
Oynayanlar: Dustin Hoffman, Susan George, Peter Vaughan

İngiltere'de yıllarca (22 sene) yasaklanan, çıktığı yıl A Clockwork Orange ile birlikte beyazperdeye şiddetin yansıması konusunda öncülük yapmış bir Sam Peckinpah filmi.

Amerika'dan İngiltere'ye, mütevazi bir kasabaya eşiyle birlikte taşınan matematik profesörünün iki ülke insanın arasındaki mizah anlayışından ve güzel karısına olan bakışlardan ve tacizlerden dolayı yavaş yavaş triplere girmesini anlatan ve dönemine göre cesur sahneler içeren bir yapım. Yine de son 15 dakikasını ayrı tutmak istiyorum filmin. Final sahnesine kadar durağan bir havada ilerliyor film. Bir şeylerin döneceğini hissediyorsunuz fakat bu belirttiğim dakikalara kadar bir türlü cereyan etmiyor. Bu sırada Dustin Hoffman oyunculuğu ile oyalanıyorsunuz. Adam gerçekten iyi bir oyuncu, daha iyi yapımlarda oynayıp daha büyük işlere imza atabilirmiş fakat oynadığı bir kaç kült karakterle kariyeri sınırlanmış gibi.

2011'de de bu filmin yeniden çekilmiş versiyonunu beyazperdede izliyor olacağız.

fragman:


Filmin IMDB puanı: 7.6
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 11 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

-Oscar (Adaylık): En iyi film müziği

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Dustin Hoffman'ın oynadığı karakterin bara girişinde içerdeki insanların gösterdiği tepkiyi beğenmeyen yönetmen Peckinpah, Hoffman'dan içeri pantolonsuz girmesini rica etmiş ve istediği kalitedeki tepkiyi alabilmiş oyunculardan.

- İçerdiği şiddet sahneleri yüzünden İngiltere'de 1984'den 2002'ye kadar yasaklanmıştır.

- Filmin afişi gelmiş geçmiş en iyi afişlerden birisi olarak lanse ediliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder