30 Ocak 2012 Pazartesi

The Rock

Gösterim Adı: Kaya
Yıl: 1996
Yönetmen: Michael Bay
Oynayanlar: Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris

Görsel efektler konusu açılınca akla gelen yönetmenlerden Michael Bay'in arkasına yapımcı Jerry Bruckheimer'ı da alarak ortaya çıkardığı, aksiyon standartını ortaya koyan başarılı bir film.

FBI'ya kimyasal zehir uzmanı olarak hizmet eden naif ajan Stanley Goodspeed (N.Cage) hükümet tarafından çok önemli bir problem için görevlendirilir. San Francisco'da turistik Alcatraz hapishanesi (Rock diye geçmekte adı) devletten intikam almak isteyen General Hummel (E.Harris) tarafından içinde rehinelerle esir alınır. Çok özel bir kimyasal bomba ile de devleti tehdit eder. Goodspeed'e yardım edecek olan kişi, 30 senedir hapishanede olan, daha önce Alcatraz'dan kaçmasını becermiş, kimsenin sahiplenmediği uluslarası afili ajan John Mason'dır.

Filmin aksiyon dozajı fevkalede. Konu olarak da sanki 24 dizisinin uzun metrajlısı gibi. Yer yer esprileriyle de izleyiciyi tatmin edebiliyor. Normalde Nicolas Cage'i sevmem ama zamanında iyi yapımlarda rol almış kendisi. Ed Harris ise kötü adam rolünde olmuyor arkadaş. Melek gibi suratı var resmen. Zaten filmi izlerseniz tam olarak kötü bir düşman olarak da görmeyebilirsiniz kendisini.

Filmin en sevdiğim sahnesi ise Hummer'ların, Ferrari'lerin parça pinçik edildiği kovalamaca sahnesi diyebilirim.




Filmin IMDB puanı: 7.3
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 325 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar (Adaylık) : En iyi ses

Toplamda 7 ödül & 7 adaylık

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Yapım süresinde ölen yapımcı Don Simpson'a adanmıştır.

- Sean Connery'nin oynadığı John Mason karakteri yer yer Connery'nin eski rolü James Bond'a göndermek yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder