17 Temmuz 2011 Pazar

127 Hours

Gösterim Adı: 127 Saat
Yıl: 2010
Yönetmen: Danny Boyle
Oynayanlar: James Franco

Son zamanlar Hollywood sinemasında popülaritesini tekrar kazanmış olan "yaşanmış sıra dışı hikayeler"den birisini anlatıyor 127 saat. Ünlü İngiliz yönetmen Danny Boyle'un ellerinden çıkmış olmasıyla da bekleneni vermeyi vaadetmiş ve başarmış bir yapım.

Aron Ralston (J.Fanco) maceraperest bir dağcıdır. Maceraperest olmayan bir dağcı nasıl olur demeyin. Bir gün yolu Utah'ın doğa harikası kanyonlarına düşen Aron'ın başına pişmiş tavuğun bile başına gelmemiş şeyler gelecek ve 127 saatini bir kaya tarafından eli sıkıştırılmış bir şekilde geçirecektir. Konu darlığı sebebiyle daha fazla ayrıntıya girmem mümkün değil fakat yönetmenin kendi stili çekim teknikleri ve James Franco'nun başarılı oyunculuğuyla film şu an hakettiği ününü kazanmış durumda. Allah kimseyi bu şekilde zor durumda bırakmasın diyor ve filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.





Filmin IMDB puanı: 7.9
Benim puanım: 7.5
Toplam Hasılat: 57 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

-Oscar (Adaylık): En iyi film, En iyi montaj, En iyi film müziği, En iyi şarkı, En iyi erkek oyuncu (J.Franco), En iyi senaryo

- Altın Küre (Adaylık): En iyi erkek oyuncu (J.Franco), En iyi müzik, En iyi senaryo

Toplamda 11 ödül & 73 adaylık

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

-Aron Relston'ın el kamerasındaki materyallar bir bankada saklanmakta ve kimseye gösterilmemektedir. Filmden önce Danny Boyle ve James Franco izleme şansını elde etmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder