16 Şubat 2011 Çarşamba

Watchmen

Yıl: 2009
Yönetmen: Zack Snyder
Oyuncular: Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Carla Gugino


Emsallerinden çok farklı bir süper kahraman çizgi romanı olan Watchmen'in, 300'ün yönetmeni Zack Synder tarafından binbir emekle beyazperdeye aktarılmış versiyonu.

Soğuk savaş yıllarında, dünyanın nükleer tedirginlikle kırıldığı bir vakitte halkın arasında yaşayan, sade ve süper güçleri olmayan(!) kahramanlarımızdan bir tanesi cinayete kurban gider. Bu cinayeti araştıran Rorschach izi sürdükçe daha karmaşık bir komplonun varlığı tespit eder. Paralelinde, geçirdiği kaza sonucu nesnelere yön verebilen, mavi mavi parıldayan kahramanlar kahramanı Dr. Manhattan ise, ülkesini düşman tehditlerinden korumaya kafa yoracağına aşk acısı çeker ve insanlığı yalnız bırakır bu yolda...

Film Bob Dylan'lı girişi ve diğer mükemmel soundtracki ile beraber, göze hoş gelen görsel tasarımlarıyla da oldukça el emeği göz nuru bir film olmuş diyebiliriz. Ama bariz bir şekilde kendini hissettiren konu bütünlüğü sıkıntısı var. Sahneler birbirinden kopuk. Sanki çizgi roman dizisini bir dizi çekiyormuşcasına çekmişler. 180 dk.'lık süresi de bu eksiklik yüzünden sıkıcı bir hale gelebiliyor.

Filmin IMDB puanı: 7.7
Benim puanım: 8.0
Toplam Hasılat: 185 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder