20 Şubat 2011 Pazar

Fantastic Mr. Fox

Gösterim Adı: Yaman Tilki
Yıl: 2009
Yönetmen: Wes Anderson
Seslendirenler: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Willem Dafoe, Owen Wilson


Mr.Fox, orta yaş krizine girmiş, durağan yaşam tarzı kendisine uymayan, sürekli bir muzurluk yapmak isteyen fakat eşine yıllar önce verdiği söz yüzünden aile babası olarak yaşamını sürdüren 1 çocuk babası tilkidir. Bir gün 3 zengin çiftçi insanın malikanelerinin karşısında ev satın alır ve bu çiftliklere düzenli olarak operasyonlar düzenler. Yakayı ele verince bu insanlarla köşe kapmaca oynayacaktır ve diğer hayvanların da hayatını riske edecektir.

Stop motion çekim tekniğiyle çekilmiş kukla-animasyon türüne giren filmin seslendirme kadrosu da oldukça zengin. George Clooney ise Fox'a verdiği ses ile kulaklarda hoş izlenimler bırakıyor. Filme gelirsek, izlemesi çok keyifli. Her yaşa hitap ediyor diyebiliriz. Stop motion tekniği sebebiyle bin bir emekle çekildiğini hatırlatmakta fayda var. Güzel görsellerin yanı sıra ikonik karakterleri ile de hatırda kalır bir yapım. Fox'un ortağı Opossum, hırsız fare ve bir çok karakter filme renk katmış.

Filmin 2. yarısında yaşanan köşeye sıkıştırıp hayvanları lağımda yaşamaya zorlama olayından ise altmetin çıkaran insan sayısı az değil. Senaryo konusunda da derinliğe sahip bir animasyon diyebiliriz.

Filmin IMDB puanı: 7.9
Benim puanım: 7.5
Toplam Hasılat: 20 milyon $ (sadece ABD)

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:

- Oscar (Adaylık): En iyi animasyon filmi, En iyi müzik

- Altın Küre (Adaylık): En iyi animasyon filmi.

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder