19 Kasım 2009 Perşembe

Twilight


Gösterim Adı: Alacakaranlık

Yıl: 2008

Yönetmen: Catherine Hardwicke

Oyuncular: Robert Pattinson, Kristen Stewart


Çıktığı andan itibaren gençlik tarafından tutkuyla sevilen, serinin kitap satışlarının bir anda artmasına, şu sıralar çıkacak 2. filmin ilk gösterim biletlerinin hızla tükenmesine neden olan romantik bir vampir filmi.


Filmin farklı bir vampir filmi olmasından ziyade, ortaya koyduğu imkansız aşk konusu ve karizmatik karakterle bu kadar ilgi çektiği bir gerçek. Film hakkındaki tüm konuşulanlarda Robert Pattinson'ın delici bakışları, esas kızın tavırları geçmekte. Kitabı okumadığım için ne kadar başarıyla uyarlanmış bilemeyeceğim ama, bu söylenenlerle sınıflanacak, MTV gençliğinin favorisi olarak anılması gereken bir film değil. Gösterilen ilgi kadar iyi bir film değil belki ama dalga geçilecek kadar da kötü değil, hatta seri başlangıcı olarak düşünürsek çok da başarılı ve seyir zevki yerinde.


Bella Swan (Kristen Stewart), Phoenix'den, annesinin yanından ayrılarak babasının yanına, Alaska'da ufak bir kasabaya gelir. Burada güzelliği ile okulda ilgi odağı olur. Biyoloji dersinde, milletin soğuk nevale olarak adledtiği fakat karizmasının da herkes tarafından onaylandığı Edward Cullen (Robert Pattinson) ile tanışır. Edward bir vampirdir fakat ailesiyle beraber insan kanı içmemeye yıllar önce yemin etmiştir. Bella gizemli Edward ile tehlikeli bir aşka yelken açar...


Daha önce de dediğim gibi seri filmi başlangıcı olarak başarılı. Oyunculuk, müzikler vs. bir aşk filmi için normal diyebiliriz ama görsel efektler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O hızlı hızlı koşma sıçrama sahneleri bir tv dizisi kalitesinde. Umarım serinin diğer filmlerinde bu eksikliklerini giderirler.


Filmin IMDB puanı: 5.9

Benim puanım: 7.0

Toplam Hasılat: 382 milyon $


Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar:


Önemli ödül yok. Toplam 19 ödül & 4 adaylık.


Filmle ilgili ilginç anektodlar:


- Kristen Stewart'ın gözleri normalde yeşil fakat karakterin gözleri siyah olduğu için lens takmıştır.


- Edward rolü için 5000'in üzerinde aktör denenmiştir.


- Filmin soundtracklerinde Robert Pattinson'ın 2 adet performansı mevcut.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder