10 Kasım 2009 Salı

The International


Gösterim Adı: Uluslararası

Yıl: 2009

Yönetmen: Tom Tykwer

Oyuncular: Clive Owen, Naomi Watts

fragman için tıklayınız

Alman yönetmen Tom Tykwer'in imzasını attığı, uluslarası bir aksiyon ve politik gerilimi bir potada eritebilmiş fakat unutulmaz diyemeyeceğimiz bir yapım.


Louis Salinger (Clive Owen) asabi ve kariyeri kusursuz olmayan bir Interpol ajanıdır. Avulat Eleanor Whitman (Naomi Watts) ile beraber, bir çok şirketin kara para aklamak için kapısını arşınladığı, ayrıca silah ticareti gibi bir çok kirli iş çeviren bir bankanın peşine düşerler. Salinger, ortağının ilginç bir şekilde zehirlenmesi sonucu merakla girdiği bu vakada bir çok ülkede bir çok kilit ve tehlikeli isimle yüz göz olmak zorunda kalacaktır.


Milano, New York ve İstanbul'da geçen filmde bizden biri, Haluk Bilginer de yer almaktadır. Ortadoğu'nun en büyük silah tüccarlarından birini oynayan Haluk Bilginer, bir kez daha Hollywood'un seçimi olmayı başarmıştır.


Clive Owen meşhur paltosuyla, Naomi Watts ise güzelliğiyle, rollerini olabildiğince iyi oynamışlar. Aksiyon sahneleri ise doyurucu değil gibi. Konuya, politik gerilime daha çok yer verilmiş gibi. Bazı kurumların para ve güç için nasıl insanları birbirine kırdırdığını bir kez daha göstermiştir.


Filmin IMDB puanı: 6.6

Benim puanım: 7.0

Toplam Hasılat: 30 milyon $


Filmle ilgili ilginç anektodlar:


- New York'daki müzedeki çatışma ve patlama sahnesinde müze zarar görmüştür.


- Konusunu 80'lerin sonundaki Bank of Credit & Commerce International skandalından esinlenilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder