14 Aralık 2009 Pazartesi

X-Men Origins: Wolverine


Gösterim Adı: Wolverine
Yıl: 2009
Yönetmen: Gavin Hood
Oyuncular: Hugh Jackman

Güney Afrika'lı yönetmen Gavin Hood'un yönettiği, X-Men serisinin önemli bir karakteri olan Wolverine'in ilginç hikayesini anlatan 150 milyon dolar bütçeli bir film.

Wolverine ki gerçek adı Logan'dır, 200 yıl önce doğmuş olan, yaraları kendi kendine iyileşen ve ellerinden çıkabilen kemikleriyle sıkı dövüşebilen birisidir. Kardeşi Victor'ın da benzer özellikleri vardır fakat ellerinden kemikler çıkmaz ama daha güçlü olduğu bir gerçektir. Yıllarca ayrılmadan savaştan savaşa koşan bu 2 kardeş, devletin gizli yürüttüğü bir mutant projesinin ister istemez bir parçası olurlar ve bu projeyi yürüten Stryker'ın dalavereleri yüzünden birbilerlerine düşman kesilirler. Wolverine hem intikam hem de gerçeğin peşinden koşacaktır...

X-Men serisi kadar efektli olmasa da yine aksiyon sahneleri kaliteli, karakterlerin çekiciliği yerinde olmuş bir yapım diyebiliriz. Hugh Jackman'ın gün geçtikçe gelişen oyunculuğunun artı bir getirisi olmuştur. Senaryoda zaman zaman klişe ve kopukluklar olmuştur ama bu hatalar bu tarz filmlerin artık demirbaşı olduğu için katlanılabilir hale gelmiştir.
Ayrıca bu konsepte ait bir başka film daha bizleri beklemektedir. X-Men Origins: Magneto

Filmin IMDB puanı: 6.7
Benim puanım: 7
Toplam Hasılat: 200 milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Zack Snyder ve Bryan Singer başka yapımlarla meşgul oldukları için projeyi yönetmeyi reddetmişlerdir.
- Popüler bir mutant olan Gambit ilk kez bu filmde gözükmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder