16 Aralık 2009 Çarşamba

Barda


Yıl: 2007

Yönetmen: Serdar Akar

Oyuncular: Nejat İşler, Melis Birkan


Türk sinemasının belki de en sert, en cesur sahnelerine sahip filmi. Gişe ya da sanat odaklı gidip gelen Türk sinemasının orta yolu bulduğu ender yapımlardan birisi ayrıca...


Daha önce Gemide filmi ile küfür dağarcığımıza yeni tabirler katan Serdar Akar'ın yönettiği filmde Nejat İşler'in oyunculuğu yine ayakta alkışlanacak cinstendir. Çoğu insanın bu filmi izledikten sonra "Nejat İşler'den tiksiniyorum" yorumunu yapması da kendisinin psikopat Selim karakterini oldukça gerçekci oynadığının bir kanıtıdır.


Oyunculuktan söz açılmışken, diğer oyuncuların, daha doğrusu filmde mağdurları oynayan gençlerin oyuncuları oldukça başarısız. Psikopat kısmının daha iyi diyebiliriz, zaten psikopat rolü yapıp da kötü oynamış diye adledilen çok az oyuncu vardır.


Filmin konusu kısaca şöyle:


Hali vakti ve neşesi yerinde bir grup genç hemen hemen her gün aynı barda takılmaktadırlar. Bir gün geç saate kadar eğlenirler, mekanda sadece kendileri ve arkadaşları barmen kalır. İçeri zorla girip huzursuzluk yaratan Selim ve arkadaşlarına cevap veren gençler için o gece hayatlarının en uzun gecesi olacaktır...


Eleştirilerden de dikkat edeceğiniz üzere, işgence ve tecavüz sahnelerinin iç acıtıcı olduğu bir gerçektir. İnsan izlerken ürperiyor, aynı durumun kendi başına gelmesini halinde neler olacağını düşünüyor ve bu sefer iyice midesi bulanıyor. İzlemesi zor bir film diyebiliriz.


IMDB puanı: 6.8

Benim puanım: 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder