15 Ekim 2009 Perşembe

[Rec]


Gösterim Adı: Ölüm Çığlığı
Yıl: 2007
Yönetmen: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Oyuncular: Manuela Velasco, Ferran Terraza

fragman için tıklayınız


İzleyenlerin övgüyle bahsettiği, İspanya sinemasının korku dalında iyi eserler verebildiği kanaatine varmamızı sağlayan ürkütücü bir film.

Rec, adı üzerinde olan biteni kameraya kaydetme temalı, yani konu gereği amatör ya da profesyonel bir kamerayla dökümantasyon hazırlarken başa gelen trajik olayların çekildiği ve biz izleyicelere o kaset ulaşmış da, olan biten gerçekmiş gibi izleme hissi veren filmlerden birisi. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, bu konuda türünün en iyilerinden birisi. Bir kere izlerken hakikaten gerçek hayatta yaşanmış tüm olan biten düşüncesine katılıyorsunuz. Tüm oyuncular rollerini çok gerçekci oynamış ve bu tarz filmlerin vezir ya da rezil olabileceğini düşünürsek, bu özellik filmi vezir etmiş.

"Siz Uyurken" isimli bir TV programı için gece itfaiyecilerle takılan ve kayıt altına almak için alarm gelmesini ve itfaiyecilerin yardıma gitmesini bekleyen bayan bir spiker ve erkek kameraman, aslında çok ilginç bir olayın ortasında kendilerini bulacaklardır. İlk başta çok basit gözükse de, yardım çağrısı, rahatsızlık çıkaran yaşlı bir kadının kendini eve kitlemesi için itfaiye binasına gelir. Bu apartmana giden ekip ve televizyoncularımız, Resident Evil'i anımsatan bir manzara ile karşılaşır. Virüslü insanların kudurduğu bir ortamda devletin de binayı karantina altına alması her şeye tuz biber olur...

Kameranın çok hareketli olmasının getirdiği bir mide bulantısının dışında, türü itibariyle oldukça kaliteli sayılabilecek ve özellikle de son 5 dakikası muazzam derece ürkütücü olan başarılı bir film.

Filmin IMDB puanı: 7.7
Benim puanım: 7.0

Toplam 16 ödül 5 adaylık

Filmle ilgili ilginç ayrıntılar:

- Film için set kurulmamış, gerçek mekanda çekim yapılmıştır

- Merdivenlerden aşağı düşme sahnesinde oyuncuların tepkisi gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder