20 Mart 2013 Çarşamba

Dark Shadows


Gösterim Adı: Karanlık Gölgeler
Yıl: 2012
Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Christopher Lee

Özgün yapıt yapmak konusunda konu sıkıntısı yaşayan ünlü yönetmen Tim Burton'ın, sadık oyuncu kadrosuyla tekrar bir araya geldiği fantastik komedi tarzında bir film Dark Shadows. 

İngiltere'den Amerika'ya göç eden ve sahil kasabası inşa eden zengin Collins ailesinin yakışıklı oğulları Barnabas Collins tek bir kızı sevmektedir fakat kendisini de seven bir büyücü vardır ve bu işin sonunda lanetlenerek vampire dönüşür ve bu şekilde gömülür. Aradan geçen 200 yıl sonrasında, 1970'lerde esaret altından tesadüfi olarak kurtulan vampir Barnabas, soyundan gelenlerin kasabada rakip firma karşısında yaşadığı sıkıntıları gidermeye çalışır. Rakip firmanın başında ise tanıdık bir sima vardır...

Temel olarak 200 sene önce yaşamış bir beyefendinin hem de vampir beyefendinin hippi döneminde olaylar ve insanlar karşısında tuhaf tepkileri üzerine kurulmuş ve buradan çıkan esprilerle beslenen bir film. Bunda başarılı olduğu da söylenebilir. Fakat diğer Tim Burton filmlerinin aksine izle geç diyebileceğimiz bir yapım. Christopher Lee'yi de çok kısa  izlediğimiz filmde Alice Cooper da kendisini oynamakta. 

Bu arada film aynı isimli dizinin ve  1972'deki House of Dark Shadows'un remake'i diyebiliriz.






 Filmin IMDB puanı: 6.3
 Benim puanım: 7.5
Toplam Hasılat: 234 Milyon $

Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar:

- Tim Burton'ın Johnny Depp ile 8. filmi. Eşi Helena Bonham Carter'la 7., Christopher Lee ile 5. filmi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder