29 Nisan 2012 Pazar

Limitless


Gösterim Adı: Limitsiz
Yıl: 2011
Yönetmen: Neil Burger
Oyuncular: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish


Eddie Mora yazmakta olduğu kitabı bir türlü tamamlayamayan, maddi ve sosyal anlamda da bitmiş bir vaziyette bulunan bir yazardır. Bir gün Manhattan'ın kalabalık caddelerinde kuzeniyle karşılaşır ve kuzeni sayesinde insan beyninin tam kapasiteyle çalışmasına neden olan ilginç bir hapla tanışır. Bu dünyada karşılıksız hiçbir şeyin olmadığı gibi, bu hapın da getirisinin yanında götürdükleri vardır..Eddie kendisini bir anda yücelten bu hap yüzünden hayatını tehlikeye atmaktadır.


Filmin en dikkat çekici özelliği hap kullanılmayan sahnelerde silik, renksiz görüntüler görmekteyiz. Eddie hapı kullandığı zaman bir anda görüntü çok kaliteli ve pırıl pırıl olmakta. Fakat bu hisse bir süre sonra alışıyoruz ve ilk sahnelerdeki gibi etkisi olmuyor ilerleyen dakikalarda. Zira hapa ihtiyaç duyulan anlardaki karanlığı da anlatamamış yönetmen. Bu konuda Darren Aronfsky'den ders alabilirmiş...


Robert De Niro'yu ise Eddie'nin hap sayesinde sınır tanımayan beynini borsa oyunları açısından kullanmak isteyen para lordu Carl Van Loon rolünde görmekteyiz. Ne yazık ki Robert'ın son zamanlar yaptığı gibi "geçerken uğradım" havasındaki performansına şahit oluyoruz.


Filmin olumsuz özelliklerine fazla eğilmediğimiz takdirde, ilgi çekici konusu, renkli görüntüleri ve Bradley Cooper'ın karizması ile izlenebilir oranı yerinde bir film çıkıyor. Tavsiye edilir.






Filmin IMDB puanı: 7.3
Benim puanım: 7.0
Toplam Hasılat: 80 milyon $ (sadece ABD)




Kazandığı önemli ödül ve adaylıklar: -


Filmle ilgili ilginç anektodlar:


- Eddie Mora rolünde ilk olarak Shia LaBeouf düşünülmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder