19 Ocak 2010 Salı

Yahşi Batı

Yıl: 2010
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ozan Güven, Demet Evgar, Özkan Uğur

Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp başrolünü oynadığı, G.O.R.A. kadar iddialı olmasa da seyir zevki yerinde, güzel bir film.

Filmin konusu kısaca şöyle; Osmanlı Sultanı'nın Amerika Birleşik Devletleri Başkanına verdiği hediyeyi, yumruk kadar elması alarak yola çıkan Aziz ve Lemi Bey, ABD topraklarına gelir fakat burada çifte soygunla karşılaşırlar. Hem yaşam mücadelesi hem de çalınan elması geri almak için uğraşan Aziz ve Lemi Bey'in yolu Şerif Lloyd'un kasabasında son bulur.

Filmin yapım olarak kalitesi ayrı, kahkaha attırma seviyesi ayrı tartışmakta. Cem Yılmaz filmi olduğu için insanlar güldürebilitesine bakıyorlar filmin. Bu yönden yaklaşırsak, ilk yarım saat tebessüm bile etmediğimi, Zafer Algöz'ün yer aldığı sahnelerde ise koptuğumu söylebilirim. Çok ince espriler yok ama ince göndermeler mevcut. Amerikan filmlerine güzel göndermeler var mesela. Brokeback Mountain bunlardan birisi. Ayrıca AROG'daki küfür kullanmama problemini de aşmış Cem Yılmaz, bu filmde küfür gırla.

Filmin mekan tasarımları ve çekimleri başarılı. Kostümler de öyle ama zaman hatası mevcut diyebiliriz. 1880'lerde geçen filmde 1900'lerdeki kostümlere rastlayabiliyoruz. Fakat gülerken ederken bu hataları es geçebiliyoruz.

Filmin IMDB puanı: 7.2
Benim puanım: 7.5
Şu ana kadarki toplam hasılat: -

Kazandığı Önemli ödül ve adaylıklar: -

Filmle ilgili ilginç anektodlar: -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder